Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Her fikk Kyrkjeverja i Lindås en ‘nøkkelferdig’ utvidelse av gravplassen ved at Akasia hadde hånd om hele prosessen, fra oppstart prosjektering via prosjektledelse, saksbehandling, nabokontakt, anbudskonkurranse, valg og kontrahering av entreprenør, byggeledelse i utførelsesfasen og avsluttende saksbehandling frem til godkjent prosjekt.

 

Prosjekteringen la vekt på god sammenbinding med eksisterende gravfelt, og la opp til at oppbygging av de nye feltene også ville drenere de gamle som slet med mye fuktighet i bakken og dårlige muligheter for gjenbruk. Man la også opp til saging i en fjellknaus som stakk opp, men ved utførelse viste fjellet seg å være uegnet, ved at det var veldig oppsprukket.

 

Planløsning og elektroprosjektering er gjort med henblikk på videre utvidelse av gravplassen

Gravfeltene er bygget opp med drenslag av pukk i bunnen. Gravemassene er en blanding av knust fjell og naturmaterialer som har alle egenskaper som en kirkegårdsgraver ønsker seg; de står med loddrette vegger, drenerer godt og sikrer god omdannelse av gravinnhold. I tillegg er de enkle å arbeide med i anleggsperioden ved at de bærer godt. På toppen ligger et lag med matjord som også er tilsatt natursand for god drenering. Gravplassen fikk også lagringsbinger for ryddig oppbevaring av materialer m.m.

 

I anbudskonkurransen var miljøaspektet sterkt vektlagt. Løsningen ble at entreprenør inngikk avtale med utbygger av boligområde like i nærheten om bruk av oppgravde og utsprengte masser. Minimering av transport er sunt for både miljø og prosjektbudsjett.

Personvern