Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Kleivane gravplass er et supplement til Fjell kyrkjegard, og ligger noen hundre meter fra kirken i retning Møvik.

 

Oppdraget gikk ut på både reguleringsplanarbeid og hovedprosjekt for utvidelse av gravplassen.

Et mål for prosjekteringen var å ta vare på en del verdifulle naturelementer og få en god tilkobling til eksisterende gravplass. Prosjektet ble ikke utført helt etter planen, terrenget ble senket atskillig mer enn prosjektert. Likevel står det igjen noen fine fjellknauser, og det er lagt mye arbeid i å ta vare på en liten bekk som renner langs prosesjonsveien. Denne veien fortsetter som skogs- og turvei videre innover i terrenget. Derfor er den lagt på ‘utsiden’ av gravplassen.

 

Gravfeltene er bygget opp med drenslag av pukk, med gravemasser bestående av en blanding av knust fjell og naturmaterialer. Disse massene har alle egenskaper som en kirkegårdsgraver ønsker seg; de står med loddrette vegger, drenerer godt og sikrer god omdannelse av gravinnhold. I tillegg er de enkle å arbeide med i anleggsperioden ved at de bærer godt.

 

Et moderne driftsbygg, driftsplass med oppbevaringsbinger, innramming av avfallskonteinere med natursteinmurer, forseggjorte flettverksgjerder med pulverlakkerte stolper og rør, asfalterte veger kantet med storgatestein, veltilpasset vegetasjon og stilig møblering formidler et inntrykk av kvalitet som er en gravplass verdig.

Personvern