Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Fana NML
Fana NML
Åsane NML
Åsane NML

Navnet minnelund (NML)

 

NML er et tilbud til publikum om en litt annen form for gravminner og deres skjøtselsnivå. Akasia etterstreber utforminger som egner seg til de gravplasser de oppføres på, med materialbruk som skal stå seg pent over lang tid og by på egen stil, høytid og verdighet. Her kan du lese mer om Navnet minnelund.

 

Bildene som er lagt ved her er fra Åsane- og Fana NML. Litt mer om hvert prosjekt:

 

Åsane NML ble tatt i bruk juni 2016 og består av et felt for 80 urnegraver og et monument med plass til 80 navneskilt. Skiltene monteres på glassplate som er montert foran en stor naturstein, et stykke grunnfjell, fra Masfjorden. Skiltene settes med 3 cm avstand for å oppnå luft mellom metallplatene og for at en fullsatt glassplate ikke skal dekke til steinen bakom. Også med fullt belegg vil monumentet gi et inntrykk av de avdødes navn på/foran naturstein, noe som er ment å gi assosiasjoner til forankring, varighet og verdighet. Dette forsterkes av at Gravplassmyndigheten står for skjøtsel av anlegget, stell av planter og rydder bort gamle buketter, utbrente lykter, o.l.

 

Fana NML ble tatt i bruk i februar i år. Gravfeltet har plass til 160 urnegraver og med en plassering omtrent midt ute på kirkegården ble det ønsket å oppnå en flersidig utforming av monumentet. Med en større stein ble det mulig å lage et monument som er tosidig, hvilket egner seg best på denne minnelunden. En krans av store tråkkheller av Oppdalsskifer innbyr til vandring rundt monumentet uten å måtte trå i vått gress. Prinsippet med glassplate foran naturstein (også den fra Masfjorden) er gjentatt her, men med en helt ubearbeidet og større stein. I stedet for sokkel med plass til vaser er det montert to hyller som hver holder 19 vendbare vaser.

 

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Informasjonskapsler