Ved anlegg av Fyllingsdalen gravplass i 1983 ble det satt av et felt til anonyme graver. Da dette ennå ikke var tatt i bruk, ville gravplassjefen bruke feltet til vanlige urnegraver i stedet.
Prøvegraving viste behov for masseutskifting. Vegetasjonen på feltet var kommet til jungelstadiet. Feltet ble delt i to av kommunale ledninger i grunnen, og høydeforskjell fra nederst til øverst var nok til at det måtte legges vekt på løsninger for universell utforming. Et tråkk av gjennomgangstrafikk til boligfelt ovenfor måtte også tas hensyn til.
Det siste ble ordnet ved å oppgradere tråkket til asfaltert gangvei med en kort granittrapp i øvre ende. Gangveitraseen sammenfaller med den for de kommunale ledningene, da kommunen ikke tillot endringer i terreng over ledningstraseen.
Krav til universell utforming ble så langt som mulig ivaretatt ved å legge inn et høydesprang i form av forstøtningsmur tvers over feltet, med unntak for ledningstraseen. Oppå muren ble det anlagt en oppholdsplass med betongstein, møblert med benk og vegetasjonsfelt.
Muren ble bygget med gabioner fylt med grov pukk og forblendet på sider og topp med elvestein. I den ene murvangen mot gangveien er det integrert to lamper. De obligatoriske elementene vannpost og tinestrømpunkt er også til stede.
Langs gangveien er det plantet bregner og busker, og overgangen mot skogsterrenget er markert med en trerekke og laurbærhegg.