Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Fyllingsdalen navnet minnelund er et nyskapende prosjekt i den forstand at det har fått en utforming som utfordrer hvordan et minnesmerke på navnet minnelund er utformet.


Minnesmerket er plassert i kanten av Fyllingsdalen gravplass, med en skogkledd skråning som bakgrunn, og metallstråenes vertikalitet spiller fint opp mot de vertikale og rette furu- og bjerkeleggene i skråningen, både sommer som vinter. 

 

Minnesmerket fanger opp stedets egenart og refleksjon fra stålet forandrer seg med lysets gang i løpet av dagen og gjennom årstidene.


Minnesmerket består av vertikale stålstenger, «strå» som strekker seg mot himmelen. Stråene kommer opp av et fundament i svart betong, og har klare referanser til hvordan strå vokser i naturen.

 

Navneskiltene består av hylser i kontrasterende materiale (messing) som replikerer stråets knuter, der stråets blader vokser ut fra.

 

De etterlatte får anledning til selv å velge hvilket strå de ønsker sitt skilt på. Ved urnenedsettelsen er navnehylsen dekket til av et klede, som etter at nedsettelsen er gjennomført, blir avdekket for de etterlatte.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern